top of page

Portes obertes TPK 2024

Trobada d’artistes oberta a la comunitat

TPK obre les seves portes amb una trobada d’artistes que busca activar l'art en l'àmbit de les relacions entre les persones que participen del projecte i la comunitat. Una manera de generar dispositius per a practicar una comprensió ampliada dels valors col·lectius de projecte, la igualtat, el compartir, la solidaritat, l'amistat i la unió. Serà un espai d'intercanvi per compartir projectes, intuïcions i processos creatius, en un format divers i espontani, sota la premissa que cada individu constitueix una obra en si mateix i la vida es pot considerar com una composició artística global.

Programa

Dissabte 23 de novembre 2024 de 12.00 h a 22.00 

12.00 h - 14.30 h: 

  • Visita als espais de creació del TPK com el laboratori de Printlab, Visualitats contemporànies, Fotolab i Tepekutkos i descobreix els tallers oberts de les artistes residents.

  • Vermut musical i estampació de serigrafia en directe amb Adipunk amb el nou disseny de samarretes de TPK de l’artista resident Jordi Martí Castell.

  • Espai de presentació i intercanvi per descobrir els projectes artístics que s’estan duen a terme actualment a TPK.

 

13.30 h:

  • Activació de la instal·lació immersiva LIVE AV + projecció 16 mm ‘‘Locus amoenus. Entre lo raro y lo espeluznante’, creada per les artistes residents Lucila Prestach i Federico Sancho. Situacions visuals anòmales componen un camí de reverberacions que qüestionen l'eròtica de la forma i la tensió crítica del desig. Tenint en compte que la memòria es nodreix dels nostres propis límits i fragilitats, el seu exercici requereix consciència. Així, mentre la tecnologia promet desfer el nus que ancora l'humà a la terra, la nostra proposta s'obre camí a través de processos híbrids, analògics i purament intuïtius. D'aquesta manera planteja un paisatge visual i sonor on podem percebre la fragilitat de la bellesa quan troba el límit de l'esgarrifós la necessitat del oikos i la cruesa arrasadora de les polítiques humanes quan s'articulen en funció de beneficis no humans.

 

14.30 h:

  • Dinar popular al pati del TPK (vegà, vegetarià i omnívor) i micro obert amb actuacions sorpresa.

 

17.00 h:

  • Projecció del vídeo ‘Duo Doc. Retrats d'artistes per artistes’, resultat del laboratori de realització documental en binomi entre residentes del TPK, impartit per l’artista resident Irina Warner. Participants: Carmen Selma, Mekane Pereira, Loli Alén, Francisco Jiménez Berbell, Silvia Pagliano, Valle Aguilar, Amparo R. Maján, Ángel Barrosso, Reme Domingo, Jordi Morreres Pascual, Sandro Solsona, Irina Warner.

 

19.00 h:

  • Concert TepekaleSOUND amb Lee Patterson que presenta el seu projecte ‘Terrain’, per a dispositius i processos amplificats. Lee Patterson utilitza la creació i l'enregistrament de so per dissenyar actuacions amb una selecció d'objectes, aparells i processos amplificats, de rock guix a molles, des de nous cremant fins a metall vibrant. Amb seu a Prestwich, Manchester, Regne Unit., treballa internacionalment i ha actuat a la televisió britànica, la BBC.

Lloc

TPK Art i Pensament Contemporani

Av. Josep Tarradellas i Joan, 44, 08901, L’Hospitalet

Us animem a venir de manera sostenible:

Metro L1 L9 Torrassa

Autobussos L16 i M12, Rosalía de Castro - Terra Baixa​

Bicicleta fins a Av: Josep Tarradellas i Joan 44

Artistes

Adrià Llahí (Adipunk)

Adri B&W.png

Adrià Llahí (Adipunk) és dissenyador gràfic i il·lustrador de Barcelona, capaç de fer treballs multidisciplinaris basats en arts gràfiques. Està especialitzat en disseny gràfic, il·lustració, animació 2D, lettering, serigrafia i direcció creativa per a l'entreteniment i la cultura. Graduat Superior en disseny gràfic per Elisava. Especialitzat en il·lustració a l'Escola Joso Còmic. Postgrau en animació i motion graphics a IDEP.
Fa més de quinze anys que treballa com a artista gràfic per diferents empreses o entitats. Des del 2016 forma part de la Comissió d'Arts Can Batlló on co-gestiona i organitza activitats culturals com la FAI Fira d'Art Independent de Can Batlló; Let It Beat Barcelona Afrobeat Festival o diferents tallers d'artivisme. Ha dinamitzat també els espais de creació dels tallers de ceràmica, serigrafia i gravat de Can Batlló.
Ha publicat còmics i il·lustracions a la revista Zart! que edita el Saló del còmic de Navarra; El 2021 va publicar un còmic sobre la presó d’Alcatraz: Alcatraz de la A a la Z amb l’editorial Apache entre d’altres fanzines i publicacions autoeditades.

 

Web · @adipunk

 

Lucila Prestach

LucilaPrestach_TPK.jpg

Lucila Prestach és artista multidisciplinari, gestora cultural i investigadora i treballa en projectes curatorials amb otrxs artistes. CF en Gestió Cultural (2024), Egresada del PEI MACBA (2020), Màster en Artes dans l'Espace Public à l'Académie Royale des Beaux Arts de Bruxelles (2018) i graduada en en Arts i Disseny, Escola Massana, Barcelona. És artista resident del TPK Centre d'Art i Pensament Contemporani on a més forma part del col·lectiu Fricció248 i artista associada de L'Escocesa. Investiga sobre la fragilitat de les estructures de poder i control que instal·len models de subjectivació i disciplinament. A través de diferents dispositius qüestiona tant l'ordre com l'obediència detectant els límits de la legalitat, on busca subvertir relacions de poder convidant l'espectador a situar-se en el centre de l'obra. Els seus projectes es manifesten en forma d'activacions, instal·lacions sonor-visuals interactives, performances i pràctiques hacktivistes. La seva cerca està travessada pel cos, la tecnologia i el rol de l'art.


Web · @no__sonne · @xlucilax
 

Federico Sancho​​​​​​​

Federico Sancho.png

Federico Sancho és artista visual multidisciplinari i agitador cultural. Des de 2004 viu i treballa a Barcelona. Ha cursat estudis en arquitectura, escultura i gravat. La seva obra ha vist la llum en diferents institucions públiques i privades com Fundació J. Llorens Artigas, Calcografía Nacional, Museo Nacional de Artes Decorativas, Circulo de Bellas Artes de Madrid, Museu d'Art Modern de Tarragona entre altres. Forma part de l'equip tècnic audiovisual de la Filmoteca de Catalunya. Fins ara, ha sabut compaginar el seu propi imaginari gràfic, escultòric i audiovisual, amb la gestió de projectes culturals, cicles de cinema i festivals de música.


Web · @federico.sancho
 

​Irina Warner​​​

Irina Warner.png

​Irina Warner va estudiar Belles arts en la UB (Barcelona) i va obtenir un màster en cinema documental en AMU, Marsella (França).
En 2020 va realitzar el seu primer curtmetratge documental: «Revivre le printemps» que forma part de diverses col·leccions (arxivo Hamaca, tënk, film-documentaire..).
Treballa de manera independent com a documentalista, ajudant de direcció/producció, editora, fotògrafa, il·lustradora, animadora i tallerista amb directors, productores i museus a França, Espanya i Alemanya. Com a artista visual i cineasta, el seu treball explora narratives que permeten representar la memòria i estratègies de resistència, buscant altres sensibilitats, mirades i formes de convivència.


Web · @irivisuals
 

Lee Patterson

Lee P in Samo's hayloft, Bucno Fest - Natasa Serec.jpg

Mitjançant l'ús de l'enregistrament de so per entrenar les seves orelles, Patterson ha desenvolupat la pràctica dual que inclou actuacions en directe i obres fixes. Per explotar síntesi química i mecànica, ha creat una gamma d'amplificacióde dispositius i processos que produeixen o descobreixen so complex de manera inesperada.
Des del guix de roca fins a les fonts, des de la crema de fruits secs fins a la vida aquàtica i els cants d'insectes, dins de les plantes, escolta i fa una novetat jugant amb objectes i situacions d'altra banda considerades mudes.

Entre els seus col·laboradors hi ha Mika Vainio, Jennifer Walshe, Vanessa Rossetto, David Toop, Rhodri Davies i John Butcher, Greg Pope, Benedict Drew, Luke Fowler, Lucio Capece, Rie Nakajima, Angharad Davies, Keith Rowe, John Tilbury, Xavier Charles i Tetsuya Umeda.
Les seves obres han aparegut a la televisió britànica, BBC Radios 3, 4 i 6, ResonanceFM i a les emissores de ràdio d'arreu del món.Viu i treballa a Prestwich, Manchester, Regne Unit.
 

Bandcamp · Spotify · Discogs

Portes obertes XarxaProd 2024

TPK és membre de Xarxa Prod, xarxa d’espais de producció i creació de Catalunya, una associació sense ànim de lucre creada l’any 2009 que té com a objectiu compartir i optimitzar recursos amb la finaliat d’enriquir el teixit productiu a disposició de creadores/s i fomentar la seva relació amb el públic. Com a assossiació activa de XarxaProd, TPK participa a les jordanades de Portes Obertes XarxaProd 2024. Més informació a: www.xarxaprod.cat

Organitza: TPK Art i Pensament Contemporani
Dinamització de l'espai durant la inauguració: Diego Tampanelli, Montero&Pisuerga, Patricia Chomón, Marta Frisco, Vicky Rivera Toro.
Comunicació i enregistrament audiovisual: Marta Frisco

bottom of page