La ciutat amagada - Periferia II
Explorant la Perifèria a través del Lent d'Hospitalet
Aquest dimecres 25 d'octubre des del Fotolab convoquem el segon passeig fotogràfic per a explorar els espais perifèrics de la ciutat d'Hospitalet, dins del projecte La ciutat amagada.
Després de la primera sortida s'ha generat un interessant arxiu d'imatges que aborda la qüestió de la perifèria, tan caleidoscòpic i coral com la pròpia perifèria.
Han sorgit diverses línies de treball en les quals volem aprofundir i que travessen diferents eixos temàtics i disciplines: l'arquitectura, l'urbanisme, l'ecologia, la idea de límit o frontera, etc.
Sempre tractant de qüestionar els estereotips associats a la perifèria, de repensar els conceptes i estigmes que sovint es vinculen amb aquests espais i com convivim i ens relacionem amb ells.
Utilitzem la fotografia com a eina de coneixement i com a llenguatge per a parlar de la perifèria, des de la perifèria.
Aquest és un projecte col·laboratiu i plural en el qual totes les veus sumen.
Ho desenvoluparem al llarg de l'any i el treball dels participants es concretarà en diverses exposicions que tindran lloc en el TPK i que seran part del nostre procés de recerca.
Si estàs interessat a participar pots posar-te en contacte amb TPK a través de les xarxes socials, mail o per telèfon.
El punt de trobada és la sortida de metre de Ciutat de la Justícia L10 a les 18h.
Horari:
27 de Setembre del 2023
De 18h a 21h
Preu:
- Inclós en la quota mensual per artistes residents i alumnes del TPK
- Per a participants externs a Fotolab el laboratori té un cost de 25€ (sortida + trobada teòrica posterior amb revisió de les fotografies)
Patricia Chomón
És fotògrafa i professora de fotografia al TPK Art i Pensament Contemporani des de l'any 2011. Es va graduar a l'Institut d'Estudis Fotogràfics de Catalunya i ha continuat complementant la seva formació, realitzant tallers amb alguns fotògrafs destacats del panorama fotogràfic actual (Matías Costa, David Jiménez, Juanan Requena, Enric Montes, Alex Llovet, ...). Prèviament, es va llicenciar en Filologia Portuguesa.
Aquesta base lingüística i literària de la seva formació ha estat clau en la seva manera d'entendre la fotografia; l'interessa explorar les relacions i interaccions entre les imatges per a construir textos visuals i com en aquestes interaccions sorgeixen nous significats i matisos. Concep el seu treball com un procés obert i en constant canvi.
Fotolab és un laboratori teoricopràctic obert al ciutadà i que se centra en proporcionar als assistents les eines i metodologies de la fotografia per a la construcció d'un projecte personal, el seu desenvolupament i la presentació d'aquest.