top of page
240405_CARTELL_mama es una estrella.png
‘Mamá es una estrella’
Una peça performativa, musical i audiovisual de Pedro Cayota.

L'àvia de l'artista va ser una actriu formada per Margarita Xirgu a l'Uruguai. Des d'aquí que la seva mare somiés a ser actriu, però la vida i les seves decisions van fer que ho exercís en els petits actes quotidians. 

Pedro Cayota, volent retre homenatge a la seva mare, va voler complir-li el somni de pujar-la a les taules, trobant aquesta forma. 

 

L'obra es constitueix per una projecció amb diàlegs del jo del passat de l'artista i 3 músics en escena. Amb la participació de: Juan Manuel Cayota, Bruno Pesce, Marcos Expósito, Forencia Wenzel, Felipe Molina, Kelly García.

Dia/Hora:

5 d’abril del 2024 a les 20h

Entrada lliure

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Pedro Cayota

En les seves obres es desdibuixen els límits entre el cinema, la música i el teatre.

Egressat del Màster en Documental Creatiu de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Facultat de Comunicació de la Universitat de la República, ha complementat la seva formació audiovisual amb la musical.

La seva primer pel·lícula 'Els Cels de Zha', va obtenir el premi Millor curtmetratge en el Festival Detour i va ser seleccionat per a la clausura del Festival Adobi Metragem de Rio de Janeiro. Actualment està muntant la seva segona pel·lícula 'Handler, El mètode' i presentant 'Territorialitats II' secundat per Fundació Itaú. Paral·lelament es troba desenvolupant 'Soliloqui', una obra des del jo.

 

Docent de creació documental en la Llicenciatura de Mitjans i Llenguatges Audiovisuals a l'Escola Nacional de Belles arts de la Universitat de la República.

Integrant del LabTEE (Laboratori Transdisciplinari d'Etnografia Experimental - Universitat de la República) i realitzador de les sèries documentals de recerca científica 'Etnobotánica en Plantes Medicinals en Artigas', 'Territorialitats Barriales a la Ciutat Contemporània' i 'Narratives Barriales', aquesta última exhibida en el canal TV Ciutat.

Va ser docent de cinema d'adolescents en petites localitats de l'interior de l'Uruguai i de joves en el programa Formació Professional Bàsica de la Universitat del Treball a Montevideo durant quatre anys, amb els qui co-va crear diversos curtmetratges que van participar en Festivals de DDHH i en el Festival Internacional d'Innovació Social.

Va ser convidat a donar xerrades en la Universitat de Pequín, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de la República, Creative Mornings Montevideo i en altres esdeveniments.

 

www.pedrocayota.com

@pedrocayota

@territorialidades

WhatsApp Image 2024-03-26 at 12.43.39 (1).jpeg

Organització i comunicació
Equip TPK: Diego Tampanelli, Montero&Pisuerga i Marta Frisco

bottom of page