SÍNTESI = CARTELL
El cartell com a arma de comunicació
13 i 20 de desembre 2022
d'11 a 14h
Dissenyat i dirigit per: Enrique Baeza
Crear un cartell demanda el més alt grau de síntesi. Ets tu davant la pàgina en blanc al costat de la teva creativitat. El cartell serveix des de la comunicació comercial o la propaganda feixista fins als moviments antisistema o a qualsevol forma d'art. Vine a aquest curs desprenent-te de tot l'après, sense expectatives i preparadx per a passar 3 hores juntxs fins a arribar al més alt grau de síntesi. Un cartell.
Bio:
Enrique Baeza busca transcendir les aparences a través del llenguatge en una realitat configurada per la manipulació. Qüestiona un llenguatge públic dominant que asfíxia i impedeix la comunicació entre les persones.
El seu projecte, que gravita al voltant del lema Reality is Spam, cobra especial sentit tècnic-lingüístic després de l'auge d'Internet i la proliferació de tota mena de plataformes, mitjans i dispositius que han transfigurat la comunicació entre els individus, convertint-los en mitjans de comunicació amb audiència pròpia.
Realitza Word Portraits (Retrats de paraula), un procés que converteix l'entrevista en expressió artística. Per a dur-los a terme, conversa amb una persona amb la intenció de descobrir les paraules que ho representen simbòlicament en aquest particular instant. El resultat és un acostament al llenguatge més íntim, més genuí de cada individu, alhora que una nova manera d'entendre el retrat contemporani. El conjunt d'aquests fragments conforma un text continu que aglutina tota la seva obra. Format en filologia hispànica, comunicació i arts escèniques.
Va començar la seva trajectòria amb un projecte d'art públic en els cinc barris de Nova York i que després ha recorregut més de 50 ciutats en els cinc continents: Londres, París, Berlín, Madrid, Barcelona, Viena, Bangkok, Singapur, Mèxic DF, Buenos Aires, San Francisco, Niamey, Goma, Kigali, Sidney, Tel Aviv, Miami, Sao Paulo... Els seus projectes expositius i performances han pogut veure's a Europa, Àsia o Amèrica: en Surface Conversion Project a Nova York, al costat d'artistes com Marina Abramovic o Juergen Teller; en Art Basel a Miami, on va realitzar Word Portraits a prestigiosos col·leccionistes internacionals com Jorge Pérez (Pérez Art Museum Miami), Tanya Capriles de Brillembourg (Saludar-te Foundation), Soleta Cohen o Angela Missoni; en la Biennal d'Istanbul; en el Centre Cultural de Miami; en el Cafè de les Veus de Dora García; en la Fundació Brossa; a casa Hoffman a Bogotà; en Burning Man en Black
Rock Desert en Nevada; en el Macba a Barcelona o en Absolut Art, entre altres. Ha realitzat Retrats de Paraula a artistes com Bruce LaBruce, Antoni Muntadas, Evru o Pere Portabella. Representat en Artsy per Kreemart al costat d'artistes com Maurizio Cattelan, Marina Abramovic, Mariko Mori o Els Fusters, entre altres. Aparició en més de 40 mitjans nacionals i internacionals com Miami Herald, WWD-New York Times, ABC, Jot down, El País... Co-creador de MITE Collective que genera performances que activen l'inconscient dels participants/usuaris a través d'obres d'art en museus i fundacions i en l'espai públic. Han recorregut més de 30 ciutats amb el seu projecte Irrealitat Augmentada. Fundador de Divines Paraules, col·lectiu que utilitza la metodologia publicitària per a convertir a l'individu en un mitjà de comunicació. Divines Paraules va col·laborar amb artistes com Bigas Lluna, El Desig, Lucía Etxebarría, entre altres. Va tenir cobertura mediàtica mundial i va rebre diversos premis internacionals.
L'aforament és limitat a 12 persones, envia'ns un e-mail a tpkonline@tpkonline.com per inscriure't al taller i obtenir més informació.
TPK VISUALITATS CONTEMPORÀNIES: conjunt d'activitats que realitzen en comú els artistes residents de TPK i els artistes convidats amb la finalitat de reforçar la capacitat crítica a l'hora d'analitzar els elements que componen la cultura visual i d'assentar les bases d'una ètica personal de la creació.